Theo Janssen keert terug naar Vitesse

Theo Janssen, hier in het (uit)shirt van FC Twente, tekent een contract voor drie jaar. Foto NRC / Bas Czerwinski

De transfer van Theo Janssen van Ajax naar Vitesse is definitief. Janssen tekent na het weekend voor drie jaar een contract bij de club, meldt de NOS.

Het AD schreef vanochtend dat Janssen blij is met de overstap:

“Ik ben echt dolblij. Ik heb het van de week al gezegd: dit voelt als thuiskomen. Ik heb het bij Ajax goed gehad, maar dit is de enige stap die ik nu wilde maken.”

De vijfvoudig international maakte er de afgelopen weken geen geheim van graag terug te keren naar Vitesse, vooral omdat hij bij Ajax lang niet altijd zeker was van een basisplaats. Gisteren trainde Janssen al niet meer mee bij Ajax. Op een persconferentie vertelde Ajax-trainer Frank de Boer gisteren dat de transfer de beste oplossing is voor beide partijen.

Janssen stond tussen 1998 en 2008 al onder contract bij de club uit zijn geboortestad. Vervolgens vertrok de middenvelder naar FC Twente, waar hij een belangrijke aandeel had in de landstitel van 2010. Vorige zomer trok Janssen naar Ajax, waar hij na een moeizaam begin ook een kampioenschap mocht vieren.

De uitwedstrijd van morgen tegen Willem II komt te vroeg voor Janssen. De inschrijving had in dat geval gisteren voor 12.00 uur bij de KNVB binnen moeten zijn.

    • Lex Boon