RKC koploper; Janssen op weg naar Vitesse

Voetbalclub RKC Waalwijk is voor minimaal één dag koploper in de eredivisie. De ploeg van trainer Erwin Koeman won vrijdagavond in eigen stadion met 1-0 van Roda JC. RKC gaat met zeven punten uit drie wedstrijden aan de leiding in de competitie. Nummer twee FC Twente, dat één wedstrijd minder speelde, heeft één punt achterstand op RKC.

In de wedstrijd tegen Roda JC groeide RKC-aanvaller Robert Braber tien minuten na rust uit tot de matchwinner. Hij kopte raak op aangeven van verdediger Ard van Peppen. RKC had zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen ook gewonnen van PSV.

De transfer van Theo Janssen van Ajax naar Vitesse lijkt dichtbij. De 31-jarige middenvelder staat volgens Ajax-trainer Frank de Boer op het punt om zijn handtekening te zetten in Arnhem. „Ik had Theo het liefst bij de selectie gehouden. Hij vond het moeilijk. Dit is de beste oplossing voor beide partijen”, vertelde De Boer vrijdag op de persconferentie. Hij zit niet bij de selectie voor het duel tegen NAC, zaterdagavond. Volgens Vitesse zijn de onderhandelingen nog niet helemaal afgerond, waarschijnlijk gebeurt dit een dezer dagen. Janssen speelde eerder al tien seizoenen bij Vitesse. (Novum)