Alle slachtoffers schietpartij Empire State door politiekogels geraakt

Het lichaam van Johnson wordt weggedragen nadat de politie volgens getuigen binnen een minuut ter plaatse was en de man doodschoot. Foto AFP / Stan Honda

De twee agenten die gisteren bij het Empire State Building hun wapen trokken om een einde te maken aan een dodelijke schietpartij verwondden met hun zestien kogels alle negen slachtoffers. Het duo had nog nooit eerder zijn dienstwapen hoeven gebruiken.

De agenten richtten hun vuur op de 58-jarige Jeffrey Johnson, die zijn oud-collega ‘s ochtends om negen uur op straat doodschoot. Nadat Johnson de moord had begaan liep hij weg maar kwam oog in oog te staan met de twee politiemannan dichtbij vuurden zij zestien keer binnen acht seconden omdat Johnson zijn wapen op hen richtte.

Johnson werd dodelijk getroffen door een politiekogel. De omstanders in New York werden zeer waarschijnlijk geraakt door afgeketste of verdwaalde politiekogels. Politiechef Raymond Kelly zegt tegenover AP dat tests hebben uitgewezen dat “het erop lijkt dat alle negen slachtoffers zijn geraakt door deeltjes van kogels of kogels afgeschoten door de politie”.

De gedode collega en de 58-jarige Johnson hadden elkaar voorheen beschuldigd van intimidatie op de werkvloer. Uiteindelijk werd laatstgenoemde een jaar geleden op straat gezet. De negen slachtoffers zijn volgens de politie niet levensgevaarlijk gewond geraakt.

Eerste verslaggeving zoals die gisteren op gang kwam:

http://youtu.be/GsN__d_2XwI

    • Jules Seegers