Ajax simpel langs NAC, ook ADO wint en weer puntje voor Zwolle

Ajax heeft opnieuw een ruime zege geboekt in de Eredivisie. Na de 6-1 vorige bij NEC werd vanavond NAC Breda met 5-0 opgerold. Aanvoerder Siem de Jong maakte twee treffers, Tobias Sana, Thulani Serero en debutant Niklas Moisander waren ieder een keer doeltreffend. De Amsterdammers staan nu eerste in de competitie met zeven punten uit drie duels.

ADO Den Haag boekte een 4-2 zege geboekt op VVV-Venlo. De Hagenaars maakten het verschil vlak na rust nadat het in de eerste helft 1-1 was geworden. Tjaronn Chery was met twee treffers de grote man bij ADO, dat de eerste zege van het seizoen boekte. VVV haalde pas een punt uit de eerste drie wedstrijden van dit seizoen.

PEC Zwolle hield eerder op de avond een punt over aan het uitduel bij FC Utrecht: 1-1. De bezoekers blunderden in de slotfase van de eerste helft waarna Edouard Duplan de 1-0 voor Utrecht aantekende. Zes minuten voor tijd kopte Daryll Lachman vanuit een hoekschop de gelijkmaker binnen voor de promovendus.

Morgen op het programma:
12.30 uur:
AZ - sc Heerenveen

14.30 uur:
Heracles Almelo - Feyenoord
NEC - FC Twente
Willem II - Vitesse

16.30 uur:
FC Groningen - PSV

    • Jules Seegers