Activisten melden tientallen ‘executies’ nabij Damascus

Beeld van overleden kinderen op videomateriaal dat door activisten werd verspreid na aanvallen door de regering eerder deze week. Foto AP

Een ogenschijnlijke executie van veelal jonge mannen nabij Damascus. Zo omschrijven activisten vanuit Daraya de vondst vandaag van zeker 122 lijken, waaronder zich ook drie kinderen en dertien vrouwen bevinden.

Reuters meldt dat de berichten niet te verifiëren zijn vanwege de restricties ten aanzien van non-staatsmedia in Syrië. De lichamen werden gevonden in een woonhuis nabij een moskee, zo berichten de activisten vanuit Daraya.

“We proberen de doden te identificeren en doodsoorzaken vast te stellen. Een eerste inventarisatie wijst uit dat de meesten van dichtbij in het gezicht, nek en hoofd zijn geschoten. Als bij een executie.” – activist Mohammad Hur per telefoon aan Reuters.

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten in Londen zegt dat in de afgelopen dagen nu meer dan driehonderd mensen, veelal burgers, zijn gedood in Daraya. De troepen van president Bashar al-Assad voeren repercussies uit na meerdere guerrilla-aanvallen van rebellen tegen de regeringstroepen.

    • Jules Seegers