‘Schutter Colorado vertelde klasgenoot over moordlust’

James Holmes tijdens zijn eerste bezoek aan de rechtbank. Foto AFP / RJ Sangosti

James Holmes had in maart van dit jaar een gesprek met een klasgenoot waarin hij duidelijk kenbaar maakte mensen te willen gaan vermoorden. Dat was ongeveer vier maanden voor zijn dodelijke aanslag in de Century 16-bioscoop in Aurora, waarbij twaalf mensen omkwamen en 58 mensen gewond raakten.

Dat blijkt uit een document, in handen van de rechtbank in Colorado, dat vandaag openbaar is gemaakt zo schrijft persbureau Reuters. Uit ditzelfde document blijkt dat Holmes was verboden om de Medische faculteit van de Universiteit van Colorado te betreden nadat hij een van zijn professoren had bedreigd.

Vorige maand bleek al dat Holmes voorafgaand aan de aanslag een aantekeningenboek met plannen “vol details over hoe hij mensen zou gaan doodmaken” naar een psychiater van de universiteit van Colorado had gestuurd. Er zouden tekeningen bij zitten van wat hij zou gaan doen.

Eind vorige maand werd de de 24-jarige schutter officieel aangeklaagd voor 142 strafbare feiten waaronder 24 voor moord en 116 voor poging tot moord. Bij een huiszoeking bleek de woning van Holmes vol met boobytraps te zitten. De student neurowetenschappen wordt daarom ook aangeklaagd voor het bezitten van explosieven.

http://www.youtube.com/watch?v=uxOwgvgfP1Y