Schietpartij in New York - ‘twee doden, acht gewonden’

A New York Police Department officer places markers denoting spent shell casings in front of a sheet covering a body on 5th Ave after a shooting at the Empire State Building in New York August 24, 2012. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW)
A New York Police Department officer places markers denoting spent shell casings in front of a sheet covering a body on 5th Ave after a shooting at the Empire State Building in New York August 24, 2012. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW) Een agent markeert de plaatsen waar kogels zijn aangetroffen. Foto Reuters / Lucas Jackson

Bij een schietpartij nabij het Empire State Building zijn vandaag twee doden en meerdere gewonden gevallen.

Rond negen uur opende een man op Fifth Avenue het vuur op omstanders. Bij de schietpartij zijn twee mensen om het leven gekomen, meldt persbureau AP, onder wie de dader zelf. Daarnaast zijn acht mensen gewond geraakt.

Een ooggetuige vertelt aan Fox 5 News dat zij bij het stoplicht stond te wachten toen zij een vrouw naast haar op de grond zag vallen. De vrouw werd in haar heup geraakt. De dader zou willekeurig in het rond hebben geschoten.

Volgens de politie gaat het om een recentelijk ontslagen winkelbediende, die nadat hij een voormalig collega had doodgeschoten, het vuur opende op omstanders. Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar, aldus de politie.

http://www.youtube.com/watch?v=FYdWnJJtlVM