RKC koploper na zege op Roda

RKC Waalwijk is voor minimaal een dag koploper in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erwin Koeman won vanavond voor eigen publiek met 1-0 van Roda JC. Robert Braber groeide tien minuten na rust uit tot de matchwinner door raak te koppen op aangeven van Ard van Peppen.

RKC en Roda hielden elkaar in een gezapige eerste helft redelijk in evenwicht, zo schrijft persbureau Novum. Na de pauze kwam het duel iets op gang en was de eerste kans voor de Limburgers. Een voorzet van Mitchell Donald was echter niet op maat voor Sanharib Malki. Aan de andere kant was Braber dichtbij, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

De middenvelder was niet veel later alsnog succesvol. Nadat Florian Jozefzoon voor 2-0 had kunnen zorgen, ging Roda op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Mikolaj Lebedynski dwong doelman Jeroen Zoet tot ingrijpen, terwijl RKC in de tegenaanval nog gevaarlijk was.

RKC had zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen ook al in winst omgezet tegen PSV. Na drie duels heeft de ploeg zeven punten, één meer dan FC Twente.