Kijktips

Programme Name: Parades End - TX: n/a - Episode: n/a (No. 3) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Sylvia (REBECCA HALL) - (C) Mammoth Screen - Photographer: Nick Briggs
Programme Name: Parades End - TX: n/a - Episode: n/a (No. 3) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Sylvia (REBECCA HALL) - (C) Mammoth Screen - Photographer: Nick Briggs BBC/Mammoth Screen

Film

Frygtelig lykkelig / Terribly Happy (Henrik Ruben Genz, 2009, DK).

Een korte dialoog tussen de norse politieagent Robert en een collega maakt duidelijk dat Robert (Jakob Cedergren) niet geheel vrijwillig vanuit Kopenhagen naar een gehucht in Jutland is gestuurd. Visueel heeft de Deense regisseur dan al duidelijk gemaakt dat Terribly Happy een variant op de western gaat worden. Hij toont ons fraai het kale, vlakke landschap. De composities zijn strak en onwrikbaar. Net als Robert, de eenzame cowboy die in een onbekende en vijandige omgeving orde op zaken moet komen stellen.Canvas, 21.20-23.05u.

Informatief

Uitmarkt 2012 - De opening.

Jörgen Raymann presenteert het openingsprogramma, live vanaf het Museumplein in Amsterdam. Met theater en dans en muziekoptredens die ook dit jaar weer worden begeleid door New Cool Collective. Ned.2, 21.10-22.00u.

Amusement

Parade’s End.

Eerste aflevering van vijfdelige dramaserie, geschreven door Tom Stoppard, naar de gelijknamige romancyclus van Ford Madox Ford (1873-1939). In de nadagen van het Edwardiaanse tijdperk trouwt Christopher Tietjens (Benedict Cumberbatch) met de beeldschone, maar wrede Sylvia, lid van de beau monde. Christopher negeert haar openlijke geflirt met andere mannen; zelf heeft hij zich voorgenomen haar trouw te zijn. Ook na zijn ontmoeting met de jonge en onverschrokken suffragette Valentine Wannop (Adelaide Clemens). BBC 2, 22.00-23.00u.

The world of Parade’s End.

Aansluitend op de eerste aflevering van de serie Parade’s End deze documentaire over de vierdelige romancyclus die tussen 1924 en 1928 verscheen. Schrijvers en acteurs geven hun mening over de karakters en het tijdperk waarin zij leefden. Ook wordt ingegaan op de televisiebewerking. BBC 2, 23.00-23.30u.