Insiders pool

Voor het eerst gaan Alexander Pechtold (D66) en Geert Wilders (PVV) rechtstreeks in debat, volgende week in Nieuwsuur. Is dat een verstandige keuze?

Het is voor allebei een goede profileringskans. Voormalig liberaal politicus

Wilders moet nodig iets doen om weer in beeld te komen; er gaan dagen voorbij zonder dat iemand ’t over hem heeft. Tegenover Pechtold kán hij het haast niet fout doen. Pechtold is immers het zinnebeeld van de elite, het establishment, de Haagse caque. Oud-strateeg uit confessionele hoek

Pechtold stelt tijdens verkiezingsdebatten vaak teleur. Hij is sterker in een-op-eensituaties. Ook in de Tweede Kamer zie je dat hij vooral vlamt bij de interruptiemicrofoon. Een politiek expert

Altijd een heel lastige afweging. Je kunt moeilijk winnen van platte emotie op basis van inhoudelijke argumenten. Het is populisme versus rede. Wel stoer dat Pechtold het aandurft! Oud-liberaal campagnevoerder