Feyenoord speelt gelijk tegen Sparta (2-2)

Alle andere Nederlandse clubs verloren in de play-offs voor de Europa League.

Rotterdam. Anass Achahbar heeft er gisteravond voor gezorgd dat Feyenoord nog zicht heeft op het bereiken van de groepsfase van de Europa League. De jonge spits maakte in de heenwedstrijd van de vierde voorronde in de extra tijd de 2-2 tegen Sparta Praag. Ploeggenoot Miquel Nelom had in de Rotterdamse Kuip daarvoor de aansluitingstreffer op het bord gebracht, na twee treffers van Vaclav Kadlec in de eerste helft. De gelijkmaker van Achahbar was van grote schoonheid. De kleine aanvaller werkte de bal achter zijn standbeen langs in het doel. Ondanks de 2-2 zal Feyenoord volgende week een goede prestatie nodig te hebben om te voorkomen dat het Europese avontuur niet al na vier duels eindigt. In de derde voorronde van de Champions Leage leed Feyenoord twee nederlagen tegen Dynamo Kiev.

FC Twente, dat dankzij het Fair Play-klassement een Europees ticket afdwong, verloor in Turkije met 3-1 van Bursaspor. De Argentijn Pablo Batalla was met twee doelpunten de grote concurrent van de koploper van de Eredivisie.

Na een moeilijke openingsfase overleefd te hebben, opende Nacer Chadli de score. De Belg stond op de goede plaats na een mooi overstapje van Dusan Tadic. De voorsprong van Twente bleef nog geen tien minuten op het scorebord staan. Vlak voor rust bracht Batalla Bursaspor langszij. In de 53ste minuut zette de Slowaak Stanislav Sestak de thuisploeg na een mooie steekpass op voorsprong. Acht minuten voor tijd bepaalde Batalla met zijn tweede doelpunt van de avond de eindstand.

AZ heeft gisteren een nipte nederlaag geleden bij Anzhi Makhachkala. De ploeg van Guus Hiddink won het eerste duel van de vierde voorronde met 1-0 door een treffer van de Ivoriaan Lacina Traoré. De spits tikte vijf minuten na rust een voorzet van de Nederlandse Marokkaan Mbark Boussoufa bij de tweede paal binnen. In de extra tijd liet Boussoufa zich nogmaals gelden, maar AZ-doelman Esteban voorkwam grotere schade voor zijn ploeg.

Sc Heerenveen ging in Noorwegen met 2-0 onderuit tegen Molde FK. Molde, getraind door voormalig Manchester United-speler Ole Gunnar Solskjaer, speelde vanuit een gesloten verdediging en dat bleek tegen de ploeg van Marco van Basten de goede tactiek. Magnus Wollf Eikrem zette de nummer twee van de Noorse competitie na een halfuur spelen bij de eerste de beste kans direct op voorsprong. De tweede Noorse treffer werd gemaakt door Mattias Moström, nadat Heerenveen-middenvelder Sven Kums verzuimde de bal goed weg te werken in de laatste minuut. Novum