Alle vrouwen willen Trijntje

The Voice of Holland 3RTL4, 20.30 tot 22.30 uur

„Dit is het beste dat ik ooit gemaakt heb”, sms’te John de Mol aan RTL-programmadirecteur Erland Galjaard tijdens diens vakantie op Ibiza. „Welk programma bedoel je?”, stuurde Galjaard terug. Het derde seizoen van The Voice of Holland dus. Want het is „nóg beter, het klopt nog meer”, vindt John.

Zoveel is er niet veranderd bij TVOH 3. Ja, moederlijke coach Angela Groothuizen werd vervangen door de eveneens moederlijke, maar bekendere zangeres Trijntje Oosterhuis. Dat is een goede zet, want met haar hese stem en gedragen teksten zorgt Oosterhuis voor instant emotie. „Geef je aan me over en ik neem je mee op reis”, zegt ze tegen een kandidate. Maar van een grote formatverandering is geen sprake – terwijl The Voice in de VS wel aan het programma sleutelt door het in de zogeheten ‘Battle-ronde’ mogelijk te maken dat coaches talenten van elkaar afpakken.

Veel aanpassen is ook niet nodig, want of je nu van het genre houdt of niet, het format is ijzersterk. En RTL heeft TVOH inmiddels geperfectioneerd, met nog meer voorgesprekjes met kandidaten met een bijzondere achtergrond, nog meer tranen, nog meer scherp maar grappig gekissebis tussen coaches Nick en Simon, VanVelzen en Marco Borsato. Die zien veel grote zangeressen stuk voor stuk voor Oosterhuis kiezen, onder het mom „Ik denk dat ik erg veel kan leren van Trijntje.”

Dat doet de rest verzuchten: „Geef mij Angela maar.”

Janna Laeven

    • Janna Laeven