Uit voor kinderen

thorn nederlands zandsculpturen festival foto rien zilvold/nrc handelsblad Rien Zilvold

Zandkastelen voor gevorderden

Houd jij van zandkastelen bouwen? Van de kunstenaars in Zandvoort aan Zee kun je veel leren! In dit dorp wordt het Europees Kampioenschap Zandsculpturen bouwen. Op verschillende plekken in het centrum en aan de boulevard maken acht zandsculptuurbouwers uit acht Europese landen een zandkunstwerk met elk een afmeting van circa 4 x 4 meter en drie meter hoog. Deze acht beste van Europa komen uit Nederland, België, Groot-Brittannië, Ierland, Tsjechië, Spanje, Italië en Rusland. Elke deelnemer zal een sprookje uit zijn land verbeelden in zand. In het Zandvoorts museum is een expositie over zandsculpturen. 25 t/m 31 aug, 9 en 17u, inl. zandacademie.nl

Plantenlab in het Museon

Staan jouw planten in de juiste aarde? Waarom ruikt de ene bloem lekker en stinkt de ander naar rottend vlees? Wat heeft vogelpoep met zaadjes te maken? In het plantenlab van het Museon in Den Haag kun je experimenten doen om antwoord te vinden op dit soort vragen.

Dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 13.30 tot 15.30u, inl. museon.nl

Hoe maak je pindakaas?

Heel veel kinderen zijn gek op pindakaas. Pinda’s komen uit warme landen waar het veel regent. De pinda’s worden gebruikt in allerlei gerechten. In het Afrika Museum in Berg en Dal (bij Nijmegen) kunnen kinderen samen met de Afrikaanse kokkin Daro tijdens een workshop zelf pindakaas maken.

Dagelijks, 11.30-16.30u, inl. afrikamuseum.nl