Theater

Zeeland Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival brengt theater en dans op verrassende locaties in de openlucht en in bijzondere gebouwen verspreid over Zeeland. Ten minste drie locatievoorstellingen worden speciaal voor het festival gemaakt en zijn alleen in Zeeland te zien.

T/m 1 sept, www.theaterzeelandia.nl

Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival duurt elf dagen en vindt jaarlijks aan het begin van het seizoen plaats. Dit jaar promoot het festival het Nederlandse theater, met het presenteren van de meest indrukwekkende theaterprestaties van het afgelopen seizoen. Zo maakt het festival jaarlijks de artistieke stand van zaken in de Nederlandse en Vlaamse theaterwereld op.

30 aug t/m 9 sept, Stadsschouwburg Amsterdam, Theater Bellevue en Jeugtheater de Krakeling. www.tf.nl

Noorderzon

Noorderzon in het Groningse Noorderplantsoen. Met muziektheater van Hoogras, opera van Wunderbaum en minimal music van het Doelenkwartet.

T/m 26 augustus. Noorderplantsoen, Groningen. www.noorderzon.nl

Veel gedoe om niks

Een feestje, dat is Shakespeares Veel gedoe om niks bij De Utrechtse Spelen. Aan weerszijden van de zaal zijn barretjes, waar tijdens de voorstelling drank kan worden gehaald. In het midden verrijst een verhoogde bandstand met daarop de acht muzikanten van jazzcollectief New Cool Collective; het publiek staat er losjes verspreid omheen. Korte scènes worden afgewisseld met aanstekelijke jazzy dansnummers.

T/m 6 sept, Stadsschouwburg Utrecht. www.deutrechtsespelen.nl