Poulsen 22ste Deen van Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met de transfervrije middenvelder Christian Poulsen en denkt daarmee de opvolger voor de naar Newcastle United vertrokken Vurnon Anita te hebben gevonden. De 32-jarige Deen heeft ervaring in de vier sterkste competities van Europa: Engeland, Italië, Duitsland en Spanje. De centrale middenvelder speelde bij Liverpool, Juventus, Sevilla en Schalke 04.

Ajax nam deze week ook al de 26-jarige Finse verdediger Niklas Moisander over van AZ. Poulson zou vandaag een contract tekenen voor twee jaar en hij wordt daarmee de 22ste Deen in Amsterdamse dienst.

Tom Søndergaard was de eerste, in 1969. Søren Lerby en Frank Arnesen waren in de jaren zeventig de bekendsten. Begin jaren tachtig volgden talentvolle topspelers als Jan Mølby en Jesper Olsen. De broers Michael en Brian Laudrup waren in de jaren negentig al ‘gearriveerde’ internationals die min of meer kwamen afbouwen bij Ajax. Ook Poulsen komt naar Amsterdam in de herfst van zijn carrière. In de huidige Ajax-selectie zitten al vier Denen: Lasse Schøne, Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Viktor Fischer.