Pers toont prins niet naakt

Dat prins Harry een wild weekeindje in de Amerikaanse gokstad Las Vegas had gehad, was doorgedrongen tot Britse media. Maar hoe wild, bleek gisteren op de Amerikaanse roddelsite TMZ, waar naaktfoto’s van de 27-jarige prins verschenen. In een ervan draagt hij slechts een gouden ketting, in een andere omhelst hij een – eveneens naakte – vrouw. Hij zou een spelletje stripbiljard hebben gespeeld. De foto’s zijn met een mobieltje genomen. Opmerkelijk genoeg durfde geen van de Britse kranten het vanochtend aan de foto’s te publiceren. Gisteren had het paleis verzocht om op de privacy van Harry geen inbreuk te maken. En nu rechter Leveson zich, in de nasleep van het afluisterschandaal, buigt over persregulering hielden zelfs de tabloids zich aan dat verzoek. The Sun ging het verst en liet een journalist de foto’s naspelen. De Britten doen de naaktfoto’s af als grappen van een jonge man die zijn wilde haren kwijt moet. Ook incidenten uit het verleden (zoals een nazi-uniform op een feestje) zijn misschien niet vergeten, maar wel vergeven. (NRC)