Nieuwe arrestatie in zaak-Badr Hari, medeverdachte beschuldigt kickbokser

Badr Hari verklaarde inmiddels schuldig te zijn aan in elk geval twee van de mishandelingszaken waarin hij verdachte is. Foto Hollandse Hoogte / Pim Ras

In de zaak rondom de mishandeling van miljonair Koen Everink is een derde verdachte aangehouden. Naast de inmiddels bekende vechtsporter Badr Hari en een 34-jarige Eindhovenaar is maandag een andere man opgepakt.

Over zijn identiteit is niets bekendgemaakt, wel wil het OM volgens diverse media laten weten dat de man weer op vrije voeten is. Hij blijft wel verdachte. Hari en de Eindhovense Ferhat Y. blijven wel vastzitten.

Y. zou zich er door Hari ingeluisd voelen. De kickbokser heeft volgens hem schuld aan al het toegebrachte letsel tijdens de mishandeling. De Brabander beweert naar het schijnt dat hij juist tussen Hari en Everink is gaan staan waarna Hari ook hem een klap verkocht. De 34-jarige Y. heeft volgens De Telegraaf “zeer belastende” verklaringen afgelegd.

Bij de heldenrol die Y. zichzelf toedicht kunnen vraagtekens worden gezet. Het slachtoffer en diverse getuigen wijzen Hari én hem aan als belagers. Uit onderzoek blijkt volgens de krant dat Hari even voor het incident een barmeisje aan de arm naar buiten geleidde. Dat zou hij hebben gedaan om te voorkomen dat zij alarm zou slaan.

Hari heeft inmiddels bekend in twee van de zes mishandelingzaken waarin hij verdachte is. Zijn vriendin Estelle Cruijff zei vorige week een nieuwe verklaring te willen afleggen omdat ze hem in eerste instantie in bescherming nam.

    • Jules Seegers