Muziek

Pinkpop Classic

Het kleine zusje van Pinkpop is na een jaar afwezigheid weer terug. Op dit festival staan de artiesten die in een ver of recent verleden op het grote Pinkpopfestival hebben gestaan. Met o.a. Toto, Big Country en Bush.

25 aug, Landgraaf. www.pinkpopclassic.nl

Bach in de Waalse Kerk

Pianist Willem Brons voert Bachs Wohltemperirtes Klavier boek 1 integraal uit. Er zijn vele pianisten en klavecinisten die dit werk op cd opgenomen hebben, maar weinigen voeren het live integraal uit.

24 aug, 20.15 uur, Waalse Kerk, Amsterdam. www.waalsekerk-amsterdam.nl

Stift International Music Festival

Zes dagen lang kunnen liefhebbers genieten van romantische kamermuziek met werken van onder meer Sjostakovitsj, Debussy en Piazzolla tijdens het Stift International Music Festival. Een keur aan nationale en internationale musici treden op, zoals het Brodsky Quartet met de violist Daniel Rowland, Alberto Mesirca, Janne Thomsen, Marcelo Nisinman en Polina Leschenko. Het festival bestaat uit negen concerten en twee lunchconcerten. Die vinden plaats in de Stiftskerk in Weerselo, en de Plechelmusbasiliek en ’t Koetshuis in Oldenzaal.

28 aug t/m 2 sept. www.stiftfestival.com

Openluchtconcerten

Het Gelders Orkest geeft deze week een reeks openluchtconcerten in Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn en Almere. Bij deze concerten staat opera centraal. De concerten staan onder leiding van de Spaanse dirigent Josep Caballé-Domenech. In het openluchttheater De Goffert in Nijmegen en op de UITboulevard in Arnhem is er een speciaal gastoptreden van Blaudzun.

24, 26, 31 aug, 2 sept. Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn en Almere. www.hetgeldersorkest.nl