Miljonair spreekt: ik daagde Hari niet uit en ben mogelijk blijvend invalide

Badr Hari is behalve bij de mishandeling van de man op Sensation mogelijk betrokken bij nog minstens één andere soortgelijke zaak. Beeld NOS.nl

Koen Everink heeft vechtsporter Badr Hari en andere belagers op dancefeest Sensation geen enkele aanleiding gegeven om hem aan te vallen. De miljonair heeft geen enkel woord met hen gesproken, geen contact gehad en kende de mannen evenmin. Dit laat Everink, die waarschijnlijk blijvend invalide raakte, vanochtend weten in een verklaring.

De man achter de succesvolle reisorganisatie Eliza Was Here zou op de bewuste zondagochtend van 8 juli rond 03.00 uur, zij het licht aangeschoten, samen met iemand anders de skybox zijn binnengelopen waar Hari zich ook bevond. De persoon met wie Everink samen was is volgens zijn advocaat Alexander de Swart eveneens geen bekende van de gewezen K1-wereldkampioen en huidig kickbokser.

‘Volstrekt zinloos geweld’

Nadat Everink naar het toilet was geweest, zou hij zijn aangevallen. Everink spreekt van volstrekt zinloos geweld en zware mishandeling.

De Swart benadrukt dat van enig drugsgebruik geen sprake was. “Everink heeft in zijn leven nog nooit drugs gebruik.” De verklaring is volgens hem een reactie op diverse geruchten over wat er is gebeurd, waaronder een ‘suggestieve column‘ van Leon de Winter over de “charmante en geestige” Hari.

Badr Hari zit op verdenking van deze en andere mishandelingen vast. Voor de mishandeling van Everink zit ook de 34-jarige Ferhat Y. uit Eindhoven vast: beiden zouden elkaar inmiddels beschuldigd hebben. Maandag werd een derde verdachte aangehouden, hij is gisteren vrijgelaten maar wordt nog wel verdacht.