Kies Kort

Het is weer tijd voor een peiling. Gisteren kwam EenVandaag met een nieuwe tussenstand: de SP zakt sinds vorige week een zetel naar 38, de VVD stijgt van 31 naar 35. Samen 73 zetels, dat was in mei nog 57. Hierna komen PvdA (17), PVV (15) en CDA (13). 50Plus staat op 3, Hero Brinkmans DPK op 0.

93.200

Niet alleen in Enschede zijn stempasproblemen: ook in Zwolle staan fouten in de tenaamstelling en adressering. Het gaat om een flink deel van de 93.200 stempassen. Mogelijk moet alles opnieuw gedrukt worden. „Er wordt alles aan gedaan om de stempassen voor of op de uiterlijke wettelijke bezorgdatum (29 augustus) te bezorgen”, aldus Zwolle.

Vanavond is het zo ver: de verkiezingscampagne van de SGP gaat van start („Deo volente”). Waar staat de SGP voor? Welk geluid laat ze horen in een tijd van economische, financiële en morele crisis? Iedereen is welkom in De Schuilplaats in Ede voor het antwoord.

Het CDA-bestuur wilde Pieter Omtzigt niet meer op de lijst, maar met steun van wat afdelingen veroverde hij plek 34. Watersportvereniging Twente is in ieder geval blij met de fiscaal expert. Vooral omdat hij een plan heeft voor belastingvrij geld inzamelen voor sport- en muziekverenigingen. Morgenochtend geeft Omtzigt het startsein, met olympische zwemmers Moniek Nijhuis en Job Kienhuis.