Internationaal

Creamfields festival

Creamfields is een meerdaags muziekfestival, met een gevestigde naam in Engeland. Met o.a Brookes Brothers, Tiësto, Paul van Dyk, Ferry Corsten en David Guetta.

24 t/m 26 aug, Cheshire, Engeland, www.creamfields.com

Tomatengevecht

Een dag per jaar verandert het slaperige Spaanse plaatsje Buñol in een vrolijk slagveld waar men elkaar bekogelt met tomaten. Elke laatste woensdag van de maand augustus worden tonnen tomaten de stad in gereden voor het grootste tomatengevecht ooit. De gevechten worden omlijst door live muziek, vuurwerk en kookwedstrijden.

29 aug, Buñol, Spanje, www.latomatina.es/en

Curaçao North Sea Jazz

De derde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival vindt plaats in het World Trade Center, Piscadera Bay op Curaçao. Ook in de week voorafgaand aan het festival zal het eiland zich onderdompelen in de sfeer van jazz, soul, latin, hiphop en r&b, allemaal met een Caribisch tintje. Met o.a. Alicia Keys, Jill Scott en Rubén Blades.

31 aug en 1 sept, Curacao. www.curacaonorthseajazz.com

Open Museum

Gedurende zes weken exposeert het kunstenaarscollectief BALTIC RAW voor de Hamburger Kunsthalle. Onder de noemer Open Museum kunnen bezoekers houten standbeelden in en uit lopen. Deze standbeelden dienen als architectonisch kader voor een breed programma van visuele kunst, performances, film en muziek. Bezoekers worden aangemoedigd om zelf deel te nemen aan het geheel. Door deze openheid moet de mogelijkheid ontstaan om te filosoferen over wat een museum is of kan zijn. Tegelijkertijd is het een artistieke reflectie op hoe sociale participatie in de publieke sfeer verwezenlijkt en gepromoot kan worden.

T/m 30 sept voor de Hamburger Kunsthalle. www.hamburger-kunsthalle.de

Reading/Leeds Festivals

De Reading en Leeds festivals zijn terugkerende muziekfestivals in de Engelse steden Reading en Leeds. De Reading-editie wordt gehouden op Little John’s Farm aan de Richfield Avenue in Reading, de Leeds-editie in Bramham Park in Leeds. De groepen die optreden op Reading, treden de dag erna op in Leeds. De bands van de openingsdag in Leeds sluiten Reading af. Met o.a The Black Keys, Kaiser Chiefs.

24 t/m 26 aug, Engeland. www.readingfestival.co.uk

Boterhammen in het park

Boterhammen in het park is een gratis muziekfestival in de Belgische hoofdstad Brussel met Nederlandstalige en Vlaamse artiesten. De vrolijke locatie is de kiosk in het Warandepark, hartje Brussel, tussen Parlement en Paleis. Ook kinderen hoeven zich op het festival niet te vervelen. Met o.a. Spinvis en Roosbeef.

27 t/m 31 aug, Brussel, vlakbij het Centraal Station. www.abconcerts.be/nl/