Dit is geen foto van een naakte prins Harry

Sun-redacteur Harry Miller als Prins Harry. Stagiaire Sophie Henderson als de onbekende naakte vrouw. Beeld The Sun

Deze week raakte de Britse prins Harry weer eens in opspraak. De Amerikaanse roddelsite TMZ publiceerde gisteren naaktfoto’s van de 27-jarige prins - tevens verliezer van een potje stripbiljart tijdens een weekend in Las Vegas.

Voer voor de Britse tabloids zou je denken. De foto’s van prins Harry in een nazi-kostuum werden een paar jaar geleden gretig geplaatst. Het Britse Koninklijk Huis waarschuwde de media gisteren echter via de Press Complaints Commission, de Britse Raad voor de Journalistiek, dat plaatsing van de foto’s een inbreuk zou zijn op de privacy van de prins. En nu rechter Leveson zich, in de nasleep van het afluisterschandaal, buigt over persregulering hielden zelfs de tabloids zich aan dat verzoek.

Zelfs The Sun plaatste de foto’s van prins Harry niet. Creatief als altijd wist de krant echter toch een manier te vinden om “de kroonjuwelen” van Harry op de voorpagina te krijgen. Redacteur Harry Miller (31) en stagiaire Sophie Henderson (21) vonden het geen probleem om de scene na te spelen.

    • Lex Boon