In beeld

Chinezen zweren bij de face-kini

Veel Chinezen zijn niet zo gek om een kleurtje. Zonnen is dus niet bepaald nationale hobby nummer één. Integendeel, een mooie diepbruine huidskleur is vooral een teken van armoede, iets voor hard werkende boeren op het platteland. Maar dat neemt niet weg dat het in China wel behoorlijk warm kan worden. En dus is wat verkoeling aan het strand op zijn tijd wel degelijk gewenst. De oplossing: veel kleren aanhouden bij het zwemmen én een zonmasker op. Die zijn er in China in allerlei kleuren en motieven. En ze houden de huid er onder zo wit als het maar kan. Een face-kini (een soort gezichtsbikini dus) wordt het masker al genoemd. Het is de nieuwste strandrage aan de Chinese kust. Vooral op de stranden van Qingdao is het kledingsstuk populair. Bijkomend voordeel van het masker is bovendien dat het goed beschermd tegen kwallenbeten en hinderlijke insecten die het op de badgasten hebben voorzien. Een overzichtje van wat mooie face-kini-exemplaren.
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP