beeldende kunst

Museumnacht Amersfoort

Museum Flehite, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE organiseren voor de derde keer Museumnacht in Amersfoort. De nacht begint om 19.00 uur met een programma van beeldende kunst, muziek en audiovisuele performances en duurt tot middernacht. Er zijn ook voorstellingen in de Mannenzaal aan de Westsingel geprogrammeerd.

25 aug, 19.00 uur. www.museumnacht033.nl

Invest Conferentie

Het doel van de Invest Conferentie in Den Haag is om de zichtbaarheid van Haagse kunstenaars te vergroten, reflectie op hun werk te bieden en in het verlengde daarvan hun werk bekender te maken. De conferentie bestaat uit een programma van atelierbezoeken, presentaties en informele ontmoetingen tussen (inter)nationale curatoren en het Haagse kunstenveld. Op 29 augustus om 20.00 uur vindt o.l.v. Arno van Roosmalen een publieke gespreksavond plaats waarbij de gasten bevraagd worden naar hun rol en positie als curator.

28 t/m 31 aug, Den Haag www.stroom.nl

Time, Trade & Travel

Stedelijk Museum Bureau Amsterdam presenteert de tentoonstelling Time, Trade & Travel. De tentoonstelling is een collectieve onderneming waarbij de gedeelde geschiedenis van Ghana en Nederland wordt onderzocht gedurende verschillende eeuwen, onder verschillende economische systemen en geopolitieke indelingen van de wereld. De expositie buigt zich expliciet over aspecten van mondialisering en transnationalisme die in het domein van hedendaagse kunst tot uiting komen.

25 aug t/m 21 okt. Opening: 25 augustus, 17.00-19.00 uur. www.smba.nl

Een miljard stipjes

Het werk Visualisatie Van Een Miljard bestaat uit een miljard stipjes die door kunstenaar Jorn van Hoorn werden gevisualiseerd. „Een miljard is een term die dagelijks voorbij komt in het nieuws. Er wordt gesproken over miljarden die naar Griekenland gaan, miljarden euro’s die de Spaanse banken nodig hebben en miljarden die gekort moeten worden op de begroting. Maar weinig mensen kunnen zich een voorstelling maken van hoeveel een miljard nu eigenlijk is”, aldus de jonge kunstenaar.

T/m 2 sept, Jan van der Togt, Amstelveen.