Anderlecht verliest van AEL Limassol

Anderlecht wacht volgende week nog een zware taak om zich ten koste van AEL Limassol te plaatsen voor de Champions League. De ploeg van de Nederlandse trainer John van den Brom verloor gisteravond in de play-offronde op Cyprus met 2-1. Voor de Belgen maakteDieumerci Mbokani het belangrijke uitdoelpunt, waardoor Anderlecht aan een 1-0 thuisoverwinning genoeg heeft om zich te plaatsen.

Anderlecht kwam in de eerste helft op achterstand door een treffer van Dossa Junior. Na rust voerde de Brusselse club de druk op en dat resulteerde na een kwartier in de gelijkmaker van Mbokani. Door slecht verdedigen verloor Anderlecht de wedstrijd. Rui Miguel maakte twintig minuten voor tijd het winnende doelpunt voor AEL Limassol.

Malaga is dicht bij plaatsing voor de Champions League. De Spanjaarden waren in de play-offronde in eigen stadion met 2-0 te sterk voor het Griekse Panathinaikos. Martin Demichelis en Eliseu maakten al voor rust de doelpunten. Sporting Braga en Udinese speelden met 1-1 gelijk in Portugal. Dusan Basta zette de Italianen in de 23ste minuut nog op voorsprong, maar Ismaily zorgde twintig minuten voor tijd voor de eindstand.

Het Wit-Russische Bate Borisov rekende thuis met 2-0 af met Hapoel Ironi Kiryat Shmona uit Israël. Vitali Rodionov maakte beide doelpunten voor Bate Borisov.

Dinamo Zagreb behaalde voor eigen publiek een kleine overwinning op NK Maribor (2-1). (Novum)