Ajax haalt Poulsen

Ervaren Deen naar landskampioen.

Rotterdam. Ajax heeft de ervaren Deense middenvelder Christian Poulsen gecontracteerd. De oud-speler van onder meer Liverpool, Juventus, Sevilla en Schalke 04 was transfervrij. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden. Poulsen (32) speelde afgelopen seizoen voor het Franse Evian, waar zijn contract was afgelopen. Poulsen speelde 92 keer voor de Deense nationale ploeg, op het EK speelde hij alleen mee in de groepswedstrijd tegen Duitsland. „Wij zijn erg blij met zijn keuze voor Ajax, want hij kon naar meerdere clubs in Europa”, zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, op de clubsite. Hij is het type middenvelder dat corrigeert en de boel scherp houdt. Een leider, zowel binnen als buiten het veld. En dat kunnen wij goed gebruiken.” NRC