Weer

Gisteren werd een periode afgesloten waarin warme lucht van boven zuidelijke gedeelten van de oceaan tot uit Marokko werd aangevoerd. Dat gebeurde door een luchtstroming tussen lage druk ten westen van Ierland en hoge druk boven het continent.

Nu zijn de verhoudingen verschoven en ligt het belangrijkste hogedrukgebied bij de Azoren terwijl lagedrukgebieden ten noorden van Schotland richting Scandinavië trekken. Tussen beide bolwerken in is een westelijke en frissere stroming op gang gekomen, maar het hogedrukgebied blijft zeker het komende anderhalve etmaal veelal bepalend voor ons weerbeeld.

In het noorden van Nederland is zeer lokaal een regenbui mogelijk. Verder zijn ook daar geregeld opklaringen, met morgen overdag weer af en toe zon. De meeste zonneschijn is morgen voor het zuiden en de weststranden. Na minimumtemperaturen tussen 11 en 16 graden wordt het morgen overdag 20 tot 23 graden. De wind neemt langzaam af en is overdag zwak tot matig.

Ook vrijdag schijnt de zon nu en dan, maar ontstaat op meer plaatsen een bui. In het weekend verslechtert het weerbeeld vervolgens echt: er vallen diverse buien en soms waait het stevig.