Voetbal

Fenerbahçe heeft gisteravond in de eerste wedstrijd van de play-offronde van de Champions League verloren van Spartak Moskou. In de Russische hoofdstad werd het 2-1 voor de thuisploeg. Emmanuel Emenike opende de score na een uur, maar Kuyt trok de stand weer gelijk. Dmitri Kombarov zorgde even later echter al voor de winnende goal. Demy de Zeeuw viel bij Spartak vlak voor rust in. Voor Kuyt is het alweer zijn vijfde goal in vijf duels voor Fenerbahçe. Novum

Emmanuel Adebayor vervolgt zijn loopbaan bij Tottenham Hotspur. Dat meldt Manchester City, de club die hij verlaat. De 28-jarige Togolees kwam vorig seizoen al op huurbasis uit voor de Spurs en scoorde toen achttien keer in 37 optredens. Hoeveel de Londenaren voor de aanvaller neerleggen, is niet bekend. Adebayor speelde sinds 2009 voor Manchester City nadat de Citizens hem hadden overgenomen van Arsenal. Al na anderhalf jaar werd hij een half seizoen uitgeleend aan Real Madrid en direct daarna een hele jaargang aan de Spurs. Zijn laatste wedstrijd voor City speelde hij dan ook al in december 2010. Novum

Theo Lucius speelt komend seizoen vrijwel zeker voor RKC Waalwijk. De Brabander (35) gaat op amateurbasis aan de slag bij de Waalwijkers, zegt een woordvoerder. Lucius was de afgelopen twee weken al op proef. „Dat is wederzijds zo goed bevallen dat Theo op amateurbasis aan de slag gaat”, aldus de zegsman, die benadrukte dat het laatste papierwerk nog wel in orde gemaakt moet worden. „Maar de intentie is er bij beide partijen.” Lucius wordt bij de Waalwijkers herenigd met coach Erwin Koeman, met wie hij bij Feyenoord en FC Eindhoven al samenwerkte. Novum