Topman VolkerWessels stapt over naar Imtech

Technische dienstverlener Imtech heeft in Gerard van de Aast een opvolger gevonden voor de scheidend bestuursvoorzitter René van der Bruggen. Van de Aast zal vanaf januari lid van de raad van bestuur van Imtech worden en, na instemming van de aandeelhoudersvergadering, in april volgend jaar de nieuwe topman worden.

Van de Aast (55) is afkomstig van bouwbedrijf VolkerWessels, waar hij sinds 2009 bestuursvoorzitter was. Volgens president-commissaris Rudy van der Meer van Imtech heeft de raad van commissarissen na een „intensieve” zoektocht „een uitstekende opvolger” voor Van der Bruggen gevonden. „Gerard van de Aast kenmerkt zich door een brede achtergrond en ervaring. Hij heeft gewerkt in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.” En VolkerWessels „is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met Imtech”, zowel in omzet als in internationale activiteiten.

Van de Aast, geboren en getogen in Twente, is opgeleid als bouwkundig ingenieur. Hij had ooit een eigen softwarebedrijf en maakte daarna carrière in het internationale bedrijfsleven, onder meer bij Philips, Digital en Compaq. Voor hij bij VolkerWessels bestuursvoorzitter werd, was hij directeur van Reed Business, de vakbladentak van Reed Elsevier.

De raad van commissarissen van van Imtech is nog niet klaar met haar zoektocht naar nieuwe directieleden, want ook financieel bestuurder Boudewijn Gerner zal volgend jaar met pensioen gaan.