Teksten, cijfers en presentaties

Omdat het niet overal handig is om je laptop open te klappen, zijn er voor je mobiele telefoon apps die Office vervangen. Wie Google gebruikt om zijn documenten op te slaan, kan de app Google Drive downloaden (iPhone/iPad en Android). Het handige aan deze tekstverwerker annex spreadsheetprogramma is dat je bestanden offline kunt bekijken. In theorie kun je ook offline bestanden bewerken, sinds Google eind juni aankondigde deze „veelgevraagde” functie aan Drive te hebben toegevoegd. Maar de pogingen van deze verslaggever verzandden steeds in een foutmelding.

Een goede vervanger van PowerPoint is het programma SlideShark, waarmee je gemakkelijk presentaties kunt laten zien. Met SlideShark kun je de volgorde van je dia’s wijzigen en een deel van de slides uitschakelen, mocht dat nodig zijn. Helaas kun je de dia’s niet inhoudelijk wijzigen, dus zorg ervoor dat de plaatjes en tekst al kloppen bij het uploaden.

Voor de iPad en iPhone is er nog het drietal apps Keynote, Pages en Numbers, de vervangers van respectievelijk Powerpoint, Word en Excel. Deze kosten €7,99 per stuk, maar dat is vermoedelijk als bedrijfskosten af te schrijven.

Google Drive***

SlideShark ***

    • Peter Teffer