Kort nieuws sport

Ronde van Spanje start in 2015 in Emmen

Rotterdam. De Vuelta a España start in 2015 in Emmen. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie die de Ronde van Spanje naar Nederland wilde halen vandaag bevestigd. De Vuelta, naast de Tour de France en de Giro d’Italia een van de drie grote wielerrondes, blijft in totaal vijf dagen in Nederland. De proloog is in Emmen, een dag later zal het peloton in Friesland rijden, over een deel van de route van de Elfstedentocht en een gedeelte van de Afsluitdijk. De derde etappe eindigt in Zwolle, en de laatste twee etappes zullen waarschijnlijk in Noord-Brabant worden gereden. In 2009 startte de Vuelta, die op dit moment aan de gang is, ook al in Nederland. (NRC)

Miljardair Soros neemt belang in ManUnited

Rotterdam. De Amerikaanse miljardair en investeerder George Soros heeft een belang van bijna 8 procent gekocht in de uitstaande aandelen van de Engelse voetbalclub Manchester United. Soros kocht zo’n 3,1 miljoen A-aandelen. Rekening houdend met de B-aandelen – in handen van de Amerikaanse eigenaarsfamilie Glazer – levert dat een belang van 1,9 procent op. United werd op 10 augustus naar de beurs gebracht. Met de beursgang haalde de Britse recordkampioen 233 miljoen dollar op, wat de waarde van de club op ongeveer 2,3 miljard dollar bracht. Manchester United is de grootste beursgenoteerde sportclub ter wereld. (NRC)

Zwemster staakt tocht van Cuba naar Florida

Rotterdam. Diana Nyad (63) heeft haar poging opgegeven om zwemmend de 166 kilometer tussen Cuba en Florida te overbruggen. Het was de vierde keer dat de zwemster probeerde de oversteek te maken, de eerste keer in 1978. Toen Nyad gistermiddag opnieuw in een tropische storm terecht kwam, werd ze door haar begeleiders uit het water gehaald. Ze had ook last van de levensgevaarlijke box-kwallen, die vorig jaar haar tot opgave dwongen. (NRC)