Kom je nest uit

Een groot voordeel van het zzp-bestaan is tevens ook een groot nadeel. Er is niemand die eist dat je uit bed stapt en dus is het maar al te makkelijk om je nog een keer om te draaien. Wekkers zijn er genoeg te verkrijgen in de App Store van Apple of de Play Store van Google, maar voor sommige mensen is een normale wekker niet genoeg. Gewoon op snooze drukken of zelfs de wekker uitzetten en verder slapen. Verschillende apps maken het je wat lastiger.

De app Alarm Goob – ‘Get out of bed’ – voor Android-telefoons eist dat je letterlijk uit bed komt, anders blijft hij rinkelen. Pas als je je mobiel dichterbij (of verder weg, kun je zelf instellen) van je WiFi-router brengt, stopt de wekker.

Wekker Puzzle (Wro Claw Studio, alleen voor Android-telefoons) gaat pas uit als je een puzzel hebt opgelost. De gratis editie biedt een simpele versie van het spel memory en een rekensommetje. Je kunt zelfs vragen om een statusupdate op je Facebookpagina te laten plaatsen, waarin je vrienden wordt verteld dat je maar niet wakker wilt worden. Wellicht helpt het vooruitzicht om voor luilak te worden uitgemaakt bij het uit je nest te kruipen.

Alarm Goob ***

Wekker Puzzle ****

    • Peter Teffer