Kijktips

L'écrivain et philosophe existentialiste Jean-Paul Sartre (1905-80) et sa femme l'écrivain Simone de Beauvoir, discutent au cours d'une réunion organisée en faveur des dissidents soviétiques, le 21 juin 1977, au théâtre Récamier à Paris. French exitentialist philosopher and writer Jean-Paul Sartre (1905-80) and his wife french writer Simone de Beauvoir, speak 21 june 1977 in Paris, during a meeting in support of Soviets dissidents.
L'écrivain et philosophe existentialiste Jean-Paul Sartre (1905-80) et sa femme l'écrivain Simone de Beauvoir, discutent au cours d'une réunion organisée en faveur des dissidents soviétiques, le 21 juin 1977, au théâtre Récamier à Paris. French exitentialist philosopher and writer Jean-Paul Sartre (1905-80) and his wife french writer Simone de Beauvoir, speak 21 june 1977 in Paris, during a meeting in support of Soviets dissidents. AFP

Film

The Break-Up (Peyton Reed, 2006, VS).

Jennifer Aniston en Vince Vaughn spelen een paar dat niet voor elkaar geschapen lijkt – zij werkt in een galerie voor moderne kunst, hij speelt videospelletjes. Al in de eerste scène krijgen ze ruzie en dat blijven ze de rest van de film doen. The Break-Up houdt zich daarbij niet aan de belangrijkste wet van de romantische komedie: niemand wil dat dit paar weer bij elkaar komt. Dit is geen romantische komedie, maar kille horror. RTL5, 20.30-22.40u.

Informatief

Nederland Kiest: Campagnestart 2012.

Korte interviews en minidebatten met politieke leiders en kopstukken. Evenals bij het lijsttrekkersdebat over onderwijs in Utrecht zullen Mark Rutte, Emile Roemer en Geert Wilders verstek laten gaan. De avond wordt gepresenteerd door Dominique van der Heyde, Ferry Mingelen en Rik van de Westelaken. Ned.1, 20.30-22.10u.

Simone de Beauvoir.

Documentaire uit 2007 door Dominique Gros van leven en werken van de auteur van Le deuxième sexe, het in 1949 gepubliceerde essay over de onderdrukking van vrouwen. Nu wordt het gezien als de voorbode van de Tweede feministische golf; toen veroorzaakte het een schandaal. Arte, 21.45-22.35u.

Amusement

Zum 1. Todestag von Vicco von Bülow – Wiedersehen mit Loriot.

Komiek eerbetoon aan Duitslands grootste televisiehumorist. De vandaag een jaar geleden overleden schrijver en acteur werd in zijn land beroemd en geliefd met zijn in 1976 voor het eerst gebruikte schepping Loriot. In de gelijknamige series speelde Von Bülow hilarische, vaak absurde, de Biedermann belachelijk makende sketches. Na een filmportret van Von Bülow volgen acht complete afleveringen van zijn Loriot, waaronder Alles über das Fliegen, „Ruhe bitte” - Intime Blicke in die Fernsehstudios en Weihnachten bei Hoppenstedts.ARD, 23.30-03.55u.