Kies Kort

NOVUM68:KONINGIN BEATRIX:AMSTERDAM;04JUL2012-Koningin Beatrix bij het gala ter ere van de 80e verjaardag van Hans van Manen in Het Muziektheater Amsterdam. Het Nationale Ballet danst een achttal werken van hun vaste choreograaf Hans van Manen. Novum/p/str.Ppe Novum PPE

Onduidelijk is nog hoe betrouwbaar het onderzoek is, maar het blad Reader’s Digest (kent u dat nog?) heeft het vertrouwen in politici (en andere BN’ers) onderzocht. Minst betrouwbaar: Wilders, Rutte, Samsom (in die volgorde). En het betrouwbaarst is koningin Beatrix. 34 procent noemt haar. Gevolgd door zanger Frans Bauer (12 procent) en Emile Roemer (10 procent).

Homo’s bij de ChristenUnie, het kan wel. Arie Slob, gister bij Altijd Wat (NCRV): „Dat beeld, dat wij een anti-homopartij zijn, dat vind ik echt pijnlijk, dat doet mij zeer. Want ik hou van mensen, dus ik hou ook van homo’s, want die horen erbij.” Ze kunnen dus ook actief lid zijn bij zijn partij, zei Slob.

20.30u

Vanavond het eerste verkiezingsdebat op tv, op Nederland 1 bij de NOS. Een lijsttrekkersdebat dat geen lijsttrekkersdebat kan worden genoemd, want absent zijn Rutte, Wilders (beiden formeel nog niet aan de campagne begonnen) en Roemer (te drukke agenda). Presentatie Dominique van der Heyde, Rik van de Westelaken en Ferry Mingelen.

Op nrc.nl werd vanochtend lijsttrekker Dirk Poot van de Piratenpartij geïnterviewd door lezers. Vraag: weet u de weg in de Tweede Kamer, van de vergaderzaal naar de koffie? Nog niet, zei hij, „dat zal tijdens de introductietijd wel komen. Als het goed is onthoud ik die weg daarna wel.” Morgen: Alexander Pechtold, uw vraag kan naar directdenhaag@nrc.nl