Kies Kort

11.000

Oeps, foutje in Enschede. Bij 11.000 mensen is bij de verzending van de stempas de toevoeging in hun adres (denk Rozenlaan 16b, Mozartdreef 142a) weggevallen. Dus is niet zeker dat de pas hen (tijdig) heeft bereikt. Maar de gemeente zit er bovenop en zegt dat het uitbrengen van hun stem op 12 september geen gevaar loopt.

Jacques Monasch is terug. De nummer 19 van de PvdA houdt sinds mei een Blogboek bij, dat door gebruik van wit aan gedichten doet denken. Na tientallen werkjes over zwevende kiezers en de privatisering van de huursector was hij sinds juli stil. Maar de vakantie is voorbij en op zijn site prijkt een ode aan Pussy Riot. Bang voor drie meisjes/ Bang voor de toekomst/ Pussy Poetin.

Een toneelstuk over het mislukte Catshuis-overleg, op 1 september in De Balie in Amsterdam: Catshuis, 47 dagen eerlijke ellende. De makers: „Waar moest Fleur Agema eigenlijk om huilen en waar denkt Geert Wilders aan als hij even wegdroomt?”

Intussen gaat het politieke handwerk door: geef die boeren hun geld! Esmé Wiegman (ChristenUnie) wil dat staatssecretaris Bleker in Brussel regelt dat boeren hun toeslagen eerder krijgen. De melkprijzen zijn laag, de voerprijzen hoog. Dat brengt boeren in de problemen. Actie is nodig!