Insiders pool

Zijn er inhoudelijke thema’s waarop de PvdA zich in deze laatste campagneweken nog kan profileren ten opzichte van de SP, die er in de peilingen veel beter voorstaat?

Er zijn nauwelijks thema’s waarmee de PvdA zich kan onderscheiden van de SP, behalve Europa, maar daar win je geen kiezers mee. Een politiek wetenschapper

De VVD wil Nederland kapot bezuinigen. De SP wil de geldpers aanzetten om de problemen in Europa op te lossen en heeft daarbij lak aan alle afspraken. Voor de PvdA blijft het belangrijk om eerlijk te zijn over de situatie. Oud-strateeg uit de linkerhoek

Europees realisme, versus internationale isolatie. Solidariteit tussen generaties, versus opkomen voor de 55-plusser. Realistische en ervaren partij, versus een actieclub die per ongeluk machtsfactor dreigt te worden. Een oud-voorlichter uit confessionele hoek

Stevige aanvallen op Roemers economische kennis in de komende debatten moeten iets kunnen opleveren. Oud-campagneleider van linkerzijde