Hoog inzetten, dan kun je nog onderhandelen

Naam: Bibi (25)

Opleiding: hbo communicatiesystemen

Vorige functie: communicatiemedewerkster hbo-instelling, gemiddeld 25 uur per week

Nieuwe functie: medewerkster marketing en communicatie bij een provinciale organisatie voor sport en beweging, 22 uur per week

Vorige salaris: 1.900 euro bruto per maand, op fulltime basis

Salariswens: een flinke stap vooruit

Voor

Je begint in september bij een provinciale organisatie voor sport en beweging. Wat doet die?

„De organisatie stimuleert jongeren en volwassen in onze provincie om voldoende te bewegen. We werken nauw samen met gemeenten, scholen, sportverenigingen en seniorenorganisaties. Ik ga aan de slag als medewerkster marketing en communicatie. Ik hou de website bij, schrijf nieuwsbrieven en ben namens de organisatie actief op sociale media. Ik vervang een medewerkster die met zwangerschapsverlof is, tot januari.”

Hoe ben je hier terechtgekomen?

„Hiervoor werkte ik bij een hbo-instelling, op een tijdelijk contract van bijna anderhalf jaar. Mijn contract liep definitief af op 1 augustus. Via een vriendin hoorde ik dat er iemand met zwangerschapsverlof zou gaan bij mijn huidige werkgever. Ik heb contact met haar opgenomen en mocht mijn cv mailen. Naar aanleiding daarvan nodigde ze me uit voor een sollicitatiegesprek. Twee dagen later werd ik gebeld met de mededeling dat ze me wilden aannemen.”

Hoe heb je je op het arbeidsvoorwaardengesprek voorbereid?

„Ik heb bij collega’s nagevraagd wat zij een redelijk salaris vonden en hoe zij zo’n gesprek zouden aanpakken. Zelf heb ik weinig ervaring met dit soort gesprekken, dus ik vond de tips erg prettig. Gezien de zwaarte van mijn nieuwe functie leek het reëel om een flinke stap vooruit te zetten. Dat werd bevestigd toen ik op internet ging zoeken naar vergelijkbare functies. Ik verdiende in mijn vorige baan 1.900 euro op fulltime basis, maar omdat ik gemiddeld zo’n 25 uur per week werkte, waren mijn werkelijke verdiensten lager. Het leek me mooi om 2.500 euro te gaan verdienen, ook weer gebaseerd op een volledige aanstelling. Dat is een flinke sprong, maar dat was ook een tip van mijn collega’s: zet hoger in, dan heb je onderhandelingsruimte.”

Na

Is het gelukt?

„Ja. Het ging tamelijk eenvoudig. Het arbeidsvoorwaardengesprek begon met het voorstel van mijn nieuwe werkgever: 2.480 euro bruto. Dat was dus precies wat ik in mijn hoofd had.”

Dacht je niet: ik ga nu toch maar meer vragen?

„Even wel, maar ik heb het niet gedaan. Ik vond het lastig om op dat moment te improviseren. Hoe pak je zoiets aan? Zoals ik al zei: ik heb weinig ervaring met salarisonderhandelingen. Bovendien werd het aanbod gepresenteerd op een soort definitieve toon: dit is wat we je kunnen bieden. Ik had niet de indruk dat er veel onderhandelingsruimte was.

„Het gesprek verliep erg prettig. De medewerker met wie ik het gesprek had, rekende even voor me uit wat ik van die 2.480 bruto per maand zou overhouden. Ik heb een contract van 22 uur per week. Dat betekent een bruto salaris van 1.440 euro.”

Heb je nog aanvullende arbeidsvoorwaarden?

„Ik heb een standaard aantal vakantiedagen. Verder krijgen werknemers hier een mobiele telefoon van de zaak. Maar dat zag ik niet zo zitten, want dan loop ik altijd met twee smartphones op zak: één privé, één zakelijk. Dus daar hebben we het tijdens het gesprek over gehad. Ze boden aan om 19 euro per maand te vergoeden van mijn privéabonnement, zodat ik mijn privételefoon ook zakelijk kon gebruiken.”

Tevreden met het resultaat?

„Absoluut. En ik was blij dat ik voorafgaand aan het gesprek goed had nagedacht over mijn salariswens. Als je dat niet doet, heb je geen enkele basis om het aanbod van de werkgever te toetsen.”