Gratis werkplek

None

Het ultieme beeld van zzp’er is dat van iemand die de hele dag in een hip café op een dunne laptop werkt. Een vast kantoor is, met dank aan internet, niet meer nodig. Maar hoe vind je snel een werkplek?

Er bestaat een hele reeks aan apps die WiFi-verbindingen voor je opzoeken. De Free WiFi Finder van ontwikkelaar iVanya bijvoorbeeld heeft een database van WiFi-plekken die offline beschikbaar is. Helaas is de gratis versie enigszins uitgekleed: als je de verbindingen op een plattegrond wilt zien, krijg je slechts drie van de beschikbare netwerken te zien. De Wi-Fi Finder (JiWire Inc, iPhone en Android) is wat dat betreft guller en daarbij een stuk mooier vormgegeven. De app toont in een radar de WiFi-netwerken die het dichtstbij zijn, eventueel met een minimumsterkte. En het programmaatje bevat ook een lijst van openbare en betaalde netwerken die offline beschikbaar zijn.

Mocht je geen zin hebben om in een café te zitten, dan kun je gebruik maken van een flexibele werkplek als Seats2Meet. Er is ook een app voor de iPhone (die dus ook werkt op iPad), genaamd Seats2meet.com Workspace, waarmee je de dichtstbijzijnde locatie kunt vinden. Je kunt direct zien hoeveel mensen er aanwezig zijn en als er plek is, een plaatsje reserveren.

Free WiFi Finder **

Wi-Fi Finder ***

Seats2meet.com Workspace ***

    • Peter Teffer