Faillissement uitgeverij Muntinga & Rainbow pockets

‘Met pijn in het hart heb ik moeten besluiten ons faillissement aan te vragen’, zei directeur Maarten Muntinga gisteren tegen Boekblad. Muntinga is eigenaar van Uitgeverij Maarten Muntinga en Rainbow pockets. Faillissement is onafwendbaar, stelde hij. Aan Boekblad meldt Muntinga enkele oorzaken. De moeilijke marktsituatie en een afnemende vraag naar pockets liggen volgens hem ten grondslag aan het naderende einde van zijn

Rainbow pockets/ Foto nederl.blogspot.nl

‘Met pijn in het hart heb ik moeten besluiten ons faillissement aan te vragen’, zei directeur Maarten Muntinga gisteren tegen Boekblad. Muntinga is eigenaar van Uitgeverij Maarten Muntinga en Rainbow pockets. Faillissement is onafwendbaar, stelde hij.

Aan Boekblad meldt Muntinga enkele oorzaken. De moeilijke marktsituatie en een afnemende vraag naar pockets liggen volgens hem ten grondslag aan het naderende einde van zijn uitgeverij.

In de mail die Muntinga aan Boekblad stuurde, dankte hij alle mensen die zijn uitgeverij de afgelopen tijd hebben gesteund. Ook zegt hij te hopen op een doorstart:

‘Het spijt mij persoonlijk bijzonder dat wij een aantal verplichtingen niet kunnen nakomen. Ik hoop op een doorstart van het boekenmerk Rainbow, dat zo lang een baken voor de lezer is geweest.’

Maarten Muntinga richtte Rainbow Pocketboeken in 1983 op. Zijn eerst pocket, Mijn moeder en ik van Nancy Friday, werd direct een bestseller. De uitgever was jarenlang marktleider.

 

    • Roderick Nieuwenhuis