Een bierviltje is echt passé

Een goede werkplek vinden. Je uren bijhouden voor de Belastingdienst. To do-lijstjes noteren op onoverzichtelijke bierviltjes en papiertjes. Je bed uitkomen. Presentaties geven aan opdrachtgevers.

Met de groei van het aantal zelfstandigen zonder personeel – volgens het CBS is het aantal zzp’ers de afgelopen tien jaar toegenomen van 519.000 naar 728.000 – groeit ook het aantal apps die hun leven een stuk makkelijker maken.

Je eigen tijd indelen, de opdrachten kiezen die je zelf leuk vindt: het bestaan van een zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) heeft flink wat voordelen. Steeds meer Nederlanders werken als ZZP'er: volgens het CBS inmiddels 728.000. Tien jaar geleden waren dat er nog slechts 519.000, maar sindsdien is een eigen onderneming beginnen aantrekkelijker geworden, deels omdat het door de smartphonerevolutie gemakkelijker is geworden. Op deze pagina's een selectie applicaties voor mobiele apparaten die het leven van de ZZP'er iets gemakkelijker kunnen maken.

    • Peter Teffer