Christian Poulsen moet ervaring brengen bij Ajax - Vitesse haalt Mori

Christian Poulsen in 2011, in het rode shirt van Liverpool, in duel met Salomon Kalou. Foto Hollandse Hoogte / Back Page Images

Christian Poulsen voetbalt de komende twee jaar voor Ajax. De oud-speler van onder meer Liverpool, Juventus, Sevilla en Schalke 04 was transfervrij. De 32-jarige Deen moet nog wel medisch gekeurd worden. Poulsen speelde afgelopen seizoen voor het Franse Evian, waar zijn contract inmiddels was afgelopen.

Met Poulsen haalt Ajax een ervaren speler in huis. De verdedigende middenvelder debuteerde in 2000 bij FC Kopenhagen in het betaald voetbal en kwam 92 keer uit voor de Deense nationale ploeg. Op het voorbije EK speelde hij alleen mee in de groepswedstrijd tegen Duitsland.

Poulsen bij Ajax vervanger voor vertrokken Anita

Met de komst van Christian Poulsen heeft Ajax een vervanger gevonden voor de naar Newcastle United vertrokken Vurnon Anita. Directeur voetbalzaken bij Ajax, Marc Overmars, zei vandaag over de nieuwe aanwinst:

“Hij is het type middenvelder dat corrigeert en de boel scherp houdt. Een leider, zowel binnen als buiten het veld. En dat kunnen wij bij onze jonge groep goed gebruiken. Poulsen heeft de afgelopen jaren heel veel ervaring op internationaal topniveau opgedaan, zowel bij topclubs in de grote competities als op meerdere eindtoernooien met de Deense nationale ploeg, waarvoor hij bijna honderd interlands speelde en vaak aanvoerder was.”

Poulsen, die inmiddels heeft bedankt voor de nationale ploeg, hoopt zo snel mogelijk aan te sluiten bij de Amsterdammers. Hij tekent na het ondergaan van de medische keuring een contract voor twee seizoenen.

Vitesse haalt Israëlische verdediger Mori

Update 18.49 uur: Vitesse heeft zich vandaag versterkt met de Israëlische verdediger Dan Mori. De 23-jarige international zette zijn handtekening onder een driejarige verbintenis in Arnhem. Hij overtuigde de technische staf tijdens een proefperiode. Mori speelde de afgelopen drie seizoenen voor Bnei Yehuda uit Tel Aviv.

Met Bnei Yehuda stond Mori in het seizoen 2009-2010 in de Europa League al eens tegenover zijn nieuwe trainer Fred Rutten, destijds coach bij PSV. De Eindhovenaren waren in de dubbele ontmoeting te sterk. Mori speelde beide duels helemaal uit.

Mori, die met rugnummer drie gaat spelen, is nog wel in afwachting van een werkvergunning. “Ik heb nu drie keer meegetraind met de selectie van Rutten. Hij is een grote coach in Nederland. Ik denk dat ik me goed kan ontwikkelen bij hem”, laat de centrale verdediger weten.

    • Niels Posthumus