ABN: rem op geld naar buitenland

ABN Amro heeft extra maatregelen genomen om klanten die gebruikmaken van internetbankieren te beschermen tegen fraude. Zo wordt het moeilijker om geld over te maken naar buitenlandse rekeningen. Dat heeft de bank gisteren bekendgemaakt.

Voor de meeste klanten is het vanaf vandaag niet meteen mogelijk om geld over te maken naar een buitenlandse rekening. De procedure hiervoor wordt standaard uitgezet. Klanten kunnen dit vervolgens zelf aanpassen. Eerder al maakte de Rabobank het moeilijker om geld over te maken naar het buitenland.

ABN Amro zegt door de maatregel ‘een hoop schade en ongemak’ te willen voorkomen. Voor klanten die regelmatig geld overmaken naar het buitenland verandert er niets.

Vorige week stelden onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen nog dat internetbankieren via ABN Amro niet altijd veilig is. Klanten die met de e.dentifier2 via een USB-kabel inloggen, zouden gehackt kunnen worden. ABN heeft maatregelen genomen. (Novum)