Zelfmoord regisseur en producer Tony Scott (68)

Filmregisseur Tony Scott, bekend van Top Gun en True Romance, heeft zichzelf van het leven beroofd.

Los Angeles. Filmregisseur Tony Scott heeft zondag op 68-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd door van een brug in Los Angeles te springen.

In de auto van Scott, geparkeerd bij de Vincent Thomas brug, vond de kustwacht een brief van Scott met daarop contactinformatie. Scotts afscheidsbrief werd later die dag in zijn kantoor gevonden.

Meerdere mensen belden iets na half één in de nacht van zondag op maandag het alarmnummer nadat ze een man van de Vincent Thomas brug zagen springen. Een duikteam van de politie vond een aantal uur later Scotts lichaam in het water.

Tony Scott werd in 1944 in Groot-Brittannië geboren. Zijn grootste successen als filmregisseur boekte hij met Top Gun (1986) en Beverly Hills Cop II (1987). Ook regisseerde hij The Last Boy Scout, True Romance, Days of Thunder, Crimson Tide, Enemy of the State en Man on Fire. Zijn laatste film, Unstoppable, dateert uit 2010.

Tony Scott is de broer van Ridley Scott, die tevens filmregisseur is. De broers waren eigenaar van productiebedrijf Scott Free Productions. Hun laatste project was Killing Lincoln, naar de bestseller van schrijver Bill O’Reilly. Vorig jaar maakten ze voor de History Channel een documentaire over de Slag bij Gettysburg. Voor televisie produceerden ze het populaire drama The Good Wife.

Tony Scott was getrouwd met actrice Donna Scott en had twee kinderen. Novum, AP