Zanger McKenzie (73) overleden

De Amerikaanse zanger Scott McKenzie is afgelopen zaterdag op 73-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. In 1967 werd hij wereldberoemd met de hit San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair). Het lied voerde in verschillende landen de hitlijsten aan en werd het lijflied van de hippiebeweging.

Jeugdvriend John Phillips schreef voor McKenzie de hit San Francisco. In 1986 trad McKenzie ook op zijn verzoek toe tot de band The Mamas & the Papas, die in een nieuwe samenstelling aan het toeren waren.

In de jaren tachtig schreven Phillips en McKenzie enkele hits, waaronder Kokomo van de Beach Boys. McKenzie, wiens echte naam Philip Wallach Blondheim luidde, trok zich in 1998 terug uit het muziekleven. Sinds 2010 leed hij aan het syndroom van Guillain-Barré, een aandoening die het zenuwstelsel aantast. (Novum)