Weer

De rest van de week keert het zomerse weer niet terug en de temperatuur blijft ruim onder de 25 graden. Toch is het morgen en donderdag beslist geen onaardig weer. Velen zullen het zelfs als aangenamer ervaren als het hete weer van het afgelopen weekend.

Een westelijke stroming voert koele lucht aan. Daarin wordt het langs de kust een graad of 20, en in het binnenland 21 of 22 graden. De zon laat zich geregeld zien, maar er ontstaan ook makkelijk stapelwolken. Voornamelijk in de noordelijke provincies kan daar een bui uit vallen.

Tropisch hete lucht vinden we de komende dagen ten zuiden van de Alpen en over het zuiden van Frankrijk. Vrijdag probeert die warmte noordwaarts terrein terug te winnen. Dat gaat samen met de vorming van een lagedrukgebied met buien en mogelijk onweer, dat in de loop van de dag dicht langs of over de Benelux naar het noordoosten koerst. Tegelijkertijd nadert aan het eind van de week een depressie vanaf de Oceaan. Dit alles resulteert in een lagedrukgebied dat zich komend weekeinde ophoudt in de buurt van ons land. Er vallen zaterdag en zondag talrijke regen- en onweersbuien.

Met overdag een graad of 20 is het aan de koele kant, zeker in vergelijking met de afgelopen periode.