Tijdelijk twitterverbod voor agenten in Noordwijk

Burgemeester van Noordwijk Jan Pieter Lokker (CDA) heeft agenten afgelopen weekeinde verboden berichten te sturen via Twitter en Facebook.

Noordwijk. De burgemeester van Noordwijk is ontevreden over de manier waarop de politie via sociale media reageerde op de incidenten van vorige weekeinde in het uitgaansgebied. Daarom mochten agenten afgelopen weekeinde niet twitteren en facebooken.

Op de Grent in Noordwijk ontstond vorige week zaterdagnacht een grimmige situatie na een verkeersongeval. Het ambulancepersoneel werd gehinderd door uitgaanspubliek. Ook gooiden omstanders met flessen naar agenten. Met politiehonden en wapenstokken werd de menigte uiteindelijk naar achteren gedreven.

Burgemeester Jan Pieter Lokker was vooral boos over het bericht van de directeur communicatie van het politiekorps Hollands-Midden, Dick van Gooswilligen. Die twitterde vorige week zondag: ‘Kijktip voor alle losers die zich gisteravond in #Noordwijk tegen hulpverleners keerden. Dit zullen we nooit pikken.’ Een link leidde vervolgens naar de film Doodslag, waarin een ambulancebroeder veelvuldig wordt gehinderd in zijn werk en uiteindelijk een omstander doodslaat.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wilde de burgemeester met het verbod voorkomen dat de sfeer die was ontstaan na enkele ‘onhandige en ongelukkige’ tweets van de politie zou verslechteren. Het verbod was eenmalig. Novum