Telefoongids gaat door met bezorging huis-aan-huis

De Telefoongids is niet van plan te stoppen met de ongevraagde bezorging van haar gidsen. Volgens de distributeur wordt het papieren telefoonboek nog altijd door 3 miljoen mensen per maand geraadpleegd. „Dat niemand de papieren gids meer gebruikt, is een misverstand”, aldus het bedrijf.

Het ongevraagd bezorgen van telefoongidsen op elk huisadres staat ter discussie. Begin deze maand lanceerde blogger Alexander Klöpping de domeinnaam sterftelefoongidssterf.nl, een link die automatisch doorverwijst naar de opzegpagina van De Telefoongids. Volgens Klöpping is de gids „papierverspillend”, nu steeds meer mensen telefoonnummers via internet opzoeken.

Gisteren bleek een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, SP, D66, ChristenUnie en GroenLinks voor een wijziging van de Telecommunicatiewet, waarin staat dat een gedrukte telefoongids voor iedereen beschikbaar moet zijn.

De Telefoongids laat echter weten door te gaan met de huis-aan-huisbezorging. Het bedrijf erkent dat de laatste jaren een verschuiving naar internet gaande is. De website van de gids wordt maandelijks door 5,8 miljoen gebruikers geraadpleegd, tegenover 3 miljoen lezers van de papieren editie. Volgens de distributeur is dat nog altijd een „groot aantal gebruikers”.

In Den Haag werd dit jaar een proef uitgevoerd om de gids niet automatisch meer te bezorgen bij huishoudens met een ‘NEE-NEE sticker’.