Kortkolom sport

ManUnited verliest bij debuut Van Persie

Rotterdam. Het debuut van Robin van Persie bij Manchester United in de uitwedstrijd tegen Everton is geen succes geworden. De van Arsenal overgenomen spits viel in na 67 minuten, bij een 1-0 achterstand, maar werd door zijn ploeggenoten nauwelijks gevonden. Veel verder dan een paar voorzetten en hoge ballen voor het doel van Everton kwam United niet; het bleef bij 1-0 voor de thuisploeg. Alexander Büttner zou vandaag een driejarig contract tekenen bij Manchester United. Hij wordt overgenomen van Vitesse. Volgens De Telegraaf zou de 23-jarige linksback vandaag al meetrainen met de selectie van trainer Alex Ferguson. Vrijdag zal Büttner gepresenteerd worden. Manchester zou zo’n 3,5 miljoen euro betaald hebben voor de verdediger. (NRC)

Schorsing voor trainer IJsselmeervogels

Rotterdam. Trainer Jan Zoutman van IJsselmeervogels is door de tuchtcommissie van de KNVB voorlopig geschorst. De trainer zou tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Jodan Boys een van de assistent-scheidsrechters een forse duw hebben gegeven. Daarvoor bood Zoutman eerder deze week al zijn excuses aan op de website van zijn club. Volgens Zoutman gaf hij de assistent-scheidsrechter geen duw, maar betrof het een ongelukkige botsing. Ook voor het betitelen van de valpartij als een ‘fopduik à la Suárez’ heeft Zoutman spijt. „Dit gedrag hoort niet bij mij, noch bij IJsselmeervogels.” (Novum)

Spaanse renner Flecha naar Vacansoleil

Rotterdam. Juan Antonio Flecha rijdt komend seizoen voor Vacansoleil. Dat heeft de Nederlandse WorldTour-ploeg gisteren bekendgemaakt. De 34-jarige Spanjaard komt over van het Engelse Sky waar hij vrijwel alleen maar in dienst van kopmannen Bradley Wiggins en Mark Cavendish moest rijden. Bij Vacansoleil moet Flecha de kracht van de ploeg in de voorjaarsklassiekers versterken. „Het afgelopen voorjaar kwamen we na het wegvallen van kopman Leukemans in de klassieke finales tekort”, zegt manager Daan Luijkx. (Novum)

Judoka Edith Bosch opgeroepen als getuige

Rotterdam. Judoka Edith Bosch moet zich op 3 september in Londen melden om te getuigen tegen de flessengooier die tijdens de Olympische Spelen de finale van de 100 meter probeerde te verstoren. Bosch zag een man vlak voor de door Usain Bolt gewonnen sprint een fles op de baan gooien. Ze reageerde direct door de flessengooier een flinke duw te geven. De verdachte werd meteen na het incident gearresteerd en moet terechtstaan voor het verstoren van de openbare orde. (Novum)

Wielrenner Jens Voigt (40) gaat nog jaar door

Rotterdam. Wielrenner Jens Voigt gaat nog een seizoen langer door. De 40-jarige Duitser, tijdens de afgelopen Tour de France al de oudste renner van het peloton, heeft zijn contract bij RadioShack met een jaar verlengd. „Laat de rest van het peloton maar lachen”, zei hij nadat hij zijn handtekening onder zijn contract had gezet. (NRC)

Middenvelder Song tekent bij Barcelona

Rotterdam. Arsenal is nog een speler kwijt. Na Robin van Persie vertrekt ook middenvelder Alex Song. De Kameroener tekende voor vijf jaar bij Barcelona, dat negentien miljoen euro betaalde voor Song. Song is de tweede aanwinst voor Barcelona deze zomer. Eerder werd verdediger Jordi Alba gekocht van Valencia. (Novum)