Kijktips

Film

Ace Ventura: Pet Detective (Tom Shadyac, 1994, VS).

Debuutfilm van de Jim Carrey (1962). De ‘Fred Astaire on acid’ speelt hier een maffe man die in Miami zoekgeraakte huisdieren opspoort. Ook met Courteney Cox, Udo Kier. (Wordt tot 00.00u. gevolgd door Ace Ventura: When Nature Calls) RTL 7, 20.30-22.10u.

Lord of War (Andrew Niccol, 2005, VS/F/TR).

Zwarte komedie over de wapenhandel. De Oekraïense wapenhandelaar Nicolas Cage staat in het begin van de film te midden van tienduizenden lege kogelhulzen in rokende puinhopen en vraagt zich af waarom er slechts één wapen voor elke twaalf mensen op aarde is. Zijn vraag: hoe bewapen je de overige elf? Ethan Hawke maakt jacht op hem. BBC 1, 00.35-02.30u.

Informatief

Vom Propeller zur Düse.

Documentaire over de beginjaren van de vliegvakanties. Vliegen was toen nog exorbitant duur; een retourtje New York was alleen voor de rijken. In de jaren vijftig was de Lockheed Super Constellation het meest geavanceerde passagierstoestel ter wereld. In deze film getuigenissen en super 8-filmpjes van passagiers over hun ervaringen met de ‘Super Conny’. Dit luxueuze propellervliegtuig werd eind jaren vijftig snel overbodig door de introductie van snellere en comfortabelere straalvliegtuigen als de Boeing 707 en de Douglas DC-8. In deze documentaire ook aandacht voor een ploeg mecaniciens en piloten die de enige nu nog luchtwaardige Super Conny onderhouden en een andere aan het restaureren zijn.Arte, 21.45-22.40u.

De rechtbank.

Tweede aflevering van serie over de rechtbank Utrecht. Als je je kind blootstelt aan huiselijk geweld, ben je dan nog geschikt om je kind op te voeden? Strafrechter Krol discussieert met een bumperklever en kantonrechter De Laat moet beslissen of er iemand opgesloten moet worden. Ned.1, 22.20-23.00u.