Kies kort

AMSTERDAM - De Nova College Tour is vandaag in Amsterdam. Presentator Twan Huys ondervraagt in de VU, CDA lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Dijkstra bv

Geen campagne voor Jan Peter Balkenende, de CDA-lijsttrekker die twee jaar geleden de politiek verliet na het recordverlies van twintig zetels voor zijn partij. Maar begin november zit hij wel in Washington bij de presidentsverkiezingen om te zien hoe écht campagne gevoerd wordt. De oud-premier is voorzitter van een delegatie met topmensen uit bedrijfsleven en overheid die een top-notch study program krijgt voorgeschoteld.

Persbericht van het CDA! Nieuw standpunt over de langstudeerboete? Of een toelichting op het kinderopvangplan? Nee, hoor. „Het CDA heeft een nieuwe huisstijl en een bijbehorend logo”, meldt de partij. „De herkenbare letters CDA staan nu in een cirkel, met een andere kleur groen dan voorheen.” Dan weet u dat ook weer. Vergelijk zelf, hiernaast: boven oud, onder nieuw.

De SP is de partij van de nivellering. En ook de voetballers ontkomen daar niet aan, als het de SP ligt. De UEFA moet maatregelen nemen om de hoogte van de salarissen van topvoetballers in te perken. Dat zei Emile Roemer gisteren in het tv-programma Half Acht Live. „De voetbalwereld is heel raar. Die bedragen slaan nergens meer op.”

Ze geven geen stemadvies. Maar van de FNV mag Mark Rutte met pek en veren worden afgevoerd. Dat staat op de flyers die ze uitdelen. En op hun site socialewoestijn.nl is een Lucky Luke-achtig filmpje te zien. „De bankiers hebben miljarden weggepokerd”, zegt een dreigende stem. En er vervolgens de „Kunduz five” bijgehaald. Om te „bezuinigen!”